З незручностями борються мешканці села Великий Житин. Аби доїхати до Рівного вони йдуть до зупинки біля кілометра. Все б і нічого, та шлях цей лежить трасою, де швидкісних обмежень для автівок немає. Люди вже четвертий рік клопочуть про будівництво зупинки ближче до населеного пункту, проте безрезультатно.

Щодня школярі та студенти, аби доїхати до Рівного на навчання йдуть до зупинки цією дорогою. Проте обладнаного тротуару, чи ж бо знаків про населений пункт та обмеження швидкості автомобілів немає. Люди просять встановити ще одну зупинку - ближче. Проте, 4 роки отримують від профільних інстанцій відмову.

Натомість сільський голова запевняє, всі звернення громадян розглянуті.

В обласній службі автомобільних доріг про проблему знають давно. Однак дозвіл на встановлення зупинки видати не можуть. Адже свого часу виїзд з Великого Житина на ділянку дороги Городище-Рівне -Староконстянтинів люди облаштували без погодження відповідних інстанцій. Крім того, ця траса — державного значення, та відноситься до 2-гої категорії, а це ще одна причина унеможливлення зведення зупинки.

Як варіант, пропонує Микола Демиденко, вранці та ввечері пускати рейсовий автобус через Великий Житин. Таке вже практикують в інших районах області. Буцім, це буде дешевше, аніж зведення зупинок. Допомогти великожитенцям обіцяють в обласній адміністрації. Проте, буде це нова зупинка, рейсовий автобус чи обладнаний тротуар, ще не вирішили. Нині чиновники розглядають всі варіанти.