Тополі замість газу.На Рівненщині знайшли альтернативу дорогому російському паливу.У Сарненському районі лісівники засаджують землі енергетичною тополею. Її приріст становить 36 кубів з гектара, тоді як енергетичної верби лише 12.

На території Тиннівського лісництва, що у Сарненському районі сьогодні працюють від малого до великого. Лісівники разом з школярами садять енергетичну тополю. Саджанці придбали у Сумській області.

Допомагають лісівникам учнів сьомих - дев'ятих класів Тиннівської школи — в області з 21 березня по 21 квітня діє акція "Майбутнє лісу у твоїх руках".

Активно минулого року саджали і енергетичну вербу. Втім, кажуть лісівники, тополя дасть втричі більший приріст, хоча й відбудеться це не раніше, ніж за 15 років.

На великий приріст енергетичної тополі сподівається і голова обласної організації товариства лісівників України Микола Шершун. Каже, бюджетні установи повинні перейти на енергетичні види палива. Це буде економічно вигідно та менш затратно. В області такі приклади вже є. Окрім енергетичної тополі, цьогоріч лісівники області планують посадити 70 гектарів нових лісів і понад чотири гектари заліснити.