Породіль, немовлят і школярів обігріватимуть європейці. За їхні гроші у районах області утеплюватимуть пологові будинки та навчальні заклади. Скільки коштів на ці потреби виділить Європейський союз — знають наші кореспонденти.

Після двох років зустрічей і домовленостей з європейцями місцеві громади нарешті отримають гроші. У селі Великі Межирічі Корецького району ремонтуватимуть поліклініку дільничної лікарні, у Корці - школу мистецтв, у Бабині, на Гощанщині, - дитячий садок.

На кожен проект європейці розщедрилися на 50 тисяч гривень, частину дає місцева влада і 5 відсотків — громадська організація-ініціатор. Рівне нщина, кажуть спеціалісти, перша область в Україні, яка отримає ці гроші.

Там — покрівлю треба ремонтувати, там — на вулиці ліхтарі встановити. І якщо самі ж мешканці хочуть розбудувати своє місто чи село, то це можна зробити якщо не руками, то хоча б грошима європейців, переконують чиновники.

Перевірити, чи витратятть гроші за призначенням європейці, також не забули. Звітність, куди і на що йдуть гроші, першочергова.