Віртуальна влада сьогодні - потенційна завтра - реальна післязавтра. У Дубні та Здолбунові упродовж вихідних учні та студенти розробляли стратегії розвитку своїх районів до 2015 року. У рамках конкурсу молодіжних стратегічних ініціатив "Моя мала Батьківщина-2015" молоді та креативні спочатку пройшли навчання зі стратегічного планування, а потім - розробили конкретні програми розвитку своїх регіонів, відчувши себе - нехай і на один день - місцевою владою.

Команда однодумців, бажання змінити свій район на краще, заряд хорошого настрою і креативні ідеї - ось що було потрібно молодим і небайдужим, аби взяти участь у конкурсі.

Змагання проходило одночасно у Дубні та Здолбунові. Організатори кажуть: зібрати учасників вдалося досить швидко. Адже формат конкурсу - оригінальний, і місцеві активісти швидко долучились до командної роботи.

Більшість пропозицій конкурсантів пов'язані із залізницею. Адже наявність потужного залізничного вузла - одна з ключових конкурентних переваг Здолбунівщини. Відтак, учні та студенти пропонують залучати в якості туристів транзитних пасажирів, реформувати місцеве депо і перетворити залізничний ліцей у вищий навчальний заклад. А разом із тим - мріють про сучасний кінотеатр і добудову школи у селищі цементників. Фахово оцінити пропозиції команд є кому: у журі - відразу двоє колишніх керівників Здолбунівщини, а також посадовці відділів освіти, сім'ї та молоді, культури і туризму. Очолив журі у Здолбунові почесний голова обласного благодійного фонду "Любіть Україну" Данило Корилкевич.

За рішенням журі, перше місце виборола команда "КРОК" загальноосвітньої школи №5, друге - команда "ЗЕОН", а третє розділили здолбнівські гімназисти та команда "Аргентина".

Призи для переможців - плеєри, веб-камери та флешки. Та головне - це нові друзі, корисні знання та креативні пропозиції, які обіцяє взяти до уваги місцева влада.