Якщо до купального сезону зони відпочинку Рівного майже готові, то самі водні об'єкти потребують капіталовкладень. Так, першочергово цьогоріч планують впорядкувати Устю від вулиці Басівкутська до Бандери. Чи виділяти гроші на реконструкцію старих гідротехнічних споруд на Басівкутському озері та дендропарку в районі Ювілейний вирішуватимуть депутати Рівнеради вже на найближчій сесії. Тим часом члени міськвиконкому вирішили низку інших проблем міста.

Поки у південно-східній Україні фіксують найвищі показники захворюваності на туберкульоз, рівненські медики звітують - Рівне в числі кращих.

Погіршує ситуацію те, що захворювання на туберкульоз поєднується із ВІЛ-інфекціями, а це вже проблема соціального характеру, бідкаються медики. Не радує і те, що захворюваність на цукровий діабет зросла на 10 відсотків. Однак ускладнення та смертність від цієї недуги зменшилась. Пояснюють це вчасним фінансуванням, яке відсутнє у сусідніх регіонах.

Неминуче реформування переживають нині заклади для дітей сиріт та діток, позбавлених батьківського піклування. Виконання державної програми, ціль якої максимальну кількість діток влаштувати в сім'ї, на місцях має хороші результати.

Невдовзі у Рівному, ймовірно, однією прийомною сім'єю стане більше. За словами міського голови, один із депутатів Рівне нради обдумує можливість взяти опіку над кількома дітками. За позитивного рішення, у влади вже є для сім'ї підходяща квартира у Золотієві.