Рівне, нині, як і годиться у чистий четвер прикрасили до Великодня. Традиційно дерева у центральній частині міста прикрасили дерев'яними розмальованими овалами. А на головному майдані Рівного встановили велетенську писанку. Її протягом двох місяців розписували четверо майстрів. Гігантське яйце простоїть у Рівному протягом двох тижнів, а на день Незалежності його провезуть Хрещатиком.

Її розмальовували два місяці. Нині гігантське яйце встановили на майдані Незалежності. Тут великодній символ простоїть два тижні.

Її разом із символами Великодня з інших міст у День Незалежності провезуть Хрещатиком. Щоб рівненька писанка виглядала серед інших найкраще, провели навіть конкурс проектів. Перемогла ідея Наталії Дребот. Вона поєднала декілька символів та різні техніки нанесення фарби.

Поки її розписали, витратили 60 балончиків автомобільної фарби, запитали не одну пораду у фахівців з нанесення фасадної штукатурки. Використали її у центральних ромбах. Навіть спецконструкцію вигадали.

Писанка-велетень не єдиний пасхальний символ, що прикрасив місто. Традиційно, дерева у центральній частині Рівного вбрали розмальованими дерев'яними овалами. Цьогоріч до акції залучили випускників трьох десятків шкіл.

Щороку великодніх дерев та писанок на них більшає: до минулорічних додаються свіжі. Сподіваються і майстри, що гігантську писанку не пошкодять.

Щоб роботу місцевих майстрів оцінили не тільки рівняни, а й уся Україна.