Вони працювали, а їх ошукали. Вже 4-ри місяці ніяк не дочекаються зароблених грошей заробітчани з Рівненщини. Вони працювали на курорті Буковель у Карпатах – ще напередодні Нового року, туди їх запросив на роботу чоловік з Рівного.

З робітниками обіцяли підписати трудові договори, але цього так і не зробили. Через кілька днів, розповідають заробітчани, прораб поїхав. Наступного разу його побачили у день від’їзду – коли всі роботи були виконані і з ними мали розрахуватись.

Решту, а це понад 100 тисяч гривень, прораб пообіцяв заплатити до Нового року, але цих грошей робітники чекають і досі.

Ошукані робітники телефонують прорабу. Але знову чують лише обіцянки.

Журналістам програми «Патруль», які поцікавились долею зароблених людьми грошей, прораб порадив не займатись дурницями, а робітників назвав «несповна розуму».

Втомившись від обіцянок, заробітчани, а це 14 людей, звернулись в Генпрокуратуру.

У податковій допомогти ошуканим заробітчанам безсилі. Пояснюють: повертати зароблені гроші – не їхня компетенція і порадили звертатись в обласну прокуратуру. Такої ж думки і юристи. Адвокат Станіслав Костюченко переконаний: у діях роботодавців, які не віддали людям зароблене, є склад злочину. І це – підстава для порушення кримінальної справи.

Окрім цього, роботодавців можуть притягнути до відповідальності і за статтею шахрайство. Звісно, якщо це встановлять слідчі.

Ще один спосіб повернути зароблені гроші – звернутись до суду. Але це надто довгий та складний процес, - пояснюють юристи. Тож наразі ошукані заробітчани скористались порадою юристів та поскаржились на роботодавців в обласну прокуратуру. Генпрокуратуру.

В обласній прокуратурі від коментарів поки утримуються, адже триває перевірка. Про її результати ми розкажемо у наступних випусках програми «Патруль».