Не демонструвати скандального фільму "Матч" у Рівному вимагали напередодні місцеві націонал-демократи. Близько півсотні активістів зібралися біля стін кіноцентру, щоб вмовити керівництво закладу зняти фільм із прокату чи принаймні переконати тих, хто прийде на прем'єрний сеанс, в українофобії та псевдоісторичності сюжету. Компанію пікетувальникам склали й правоохоронці.

Рівне нська "Просвіта" і націонал-демократичні партії протестують проти трансляції у Рівному скандального фільму російського виробництва. Активісти вважають "Матч" українофобським і таким, що грубо спотворює історію. Пікет привернув пильну увагу правоохоронців, на місці чергували близько трьох десятків працівників міліції, СБУ та "людей в цивільному". Натомість рівняни зацікавленості не виказали: на перший сеанс фільму в касі кіноцентру не продали жодного квитка. Тим часом до руху опору долучилася заступниця міського голови, котра вийшла від керівництва кіноцентру з домовленістю про скасування показу в Рівному.

Натомість Галина Кульчинська пообіцяла знайти 10 тисяч гривень, щоб виплатити кіноцентру неустойку за скасування сеансів.

Вже по завершенні акції з прес-служби Української народної партії надійшла інформація про те, що перемога рівнян виявилася значно масштабнішою - всеукраїнська мережа "Мультиплекс" скасовує показ фільму "Матч" на всій території України. Про це повідомив керівник компанії. Не доведеться рівнянам і сплачувати неустойку, усі витрати "Мультиплекс" залишає за собою.