Доступні позики для краян видаватимуть передусім на квартири в новобудовах. Таким чином вдасться вирішити дві проблеми – завершити довгобуди, зведення яких фінансували люди власним коштом, а також здешевити житло.

Як повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, об'єкти житлового будівництва будуть відбирати і контролювати місцеві органи влади, а їхній перелік затверджуватиме Міжвідомча комісія при Мінрегіоні. У програмі будуть задіяні 36 найбільших банків. Згідно з умовами нової іпотечної програми, перший внесок позичальника становитиме не більше 25% від суми кредиту, максимальна ставка на момент видачі позики – 16% річних, з яких держава буде компенсувати 13%. Відтак громадянин платитиме лише 3% річних. Термін кредитування — 15 років, термін часткової компенсації — 10 років.

Основні вимоги до потенційного учасника — необхідність поліпшення житлових умов і платоспроможність. Встановлено верхню і нижню межі платоспроможності для громадян-учасників: верхня межа — середній максимальний річний дохід сім'ї з трьох осіб 400 тисяч гривень, а нижня — середній мінімальний річний дохід сім'ї з трьох осіб 55 тисяч гривень. У період отримання часткової компенсації квартира повинна бути основним місцем проживання позичальника. Людина не має права відчужувати або здавати в оренду квартиру впродовж усього часу отримання державної компенсації.