У жовтні під час виборів народних депутатів рівняни голосуватимуть у двох мажоритарних округах. Із 190-та тисяч виборців - 17 тисяч, які живуть у районі льонокомбінату віднесли до іншого округу. Необхідність поділу пояснюють вимогою Закону.

По Україні середня кількість виборців на окрузі становить 161 тисячу, а Рівне налічує 191 тисячу осіб. Тож до виборів його потрібно було розділити, кажуть громадські активісти. У столиці вирішили - дев'ять дільниць із Фабричної, Гагаріна та Льонокомбінатівської віднести до іншого виборчого округу.

Відділення північної частини міста - не на користь окремим потенційним кандидатам. Натомість, мешканці Фабричних гуртожитків - невигідний електорат для кандидатів від міста, аналізують активісти. Міняти межі виборчих округів вже не будуть. Виборцям, аби ті не переплутали своїх обранців, радять уважніше вдивлятися у агітаційну продукцію, а в жовтні - й у виборчі бюлетені.

На ці особливості варто зважати і політичним партіям. Вони мають тепер збудувати свою агітацію так, щоб донести до виборців інформацію про кандидатів на поділеній території.