Засумували журналісти сьогодні на сесії Рівнеради. Кажуть, за відсутності міського голови Володимира Хомка, який вирушив у десятиденну відпустку, та його основного опонента свободівця Олександра Лащука, сесія пройшла надто спокійно. Трохи розворушив депутатів пікет мешканців з вулиці Буковинської.

Депутатів Рівне ради знову зустрічає пікет під стінами сесійної зали. Мешканці вулиць Буковинської та Костромської знову протестують проти будівництва під їхніми вікнами. Люди розповідають, за генпланом на тому місці мав би бути дитячий чи спортивний майданчик, яких вкрай бракує в їхньому районі. Будівельний паркан мешканці знесли самотужки, а тепер чекають від міської влади офіційної заборони будівництва. Замість міського голови на місці конфлікту побувала депутатська комісія. Її висновки однозначні. Як це зробити на практиці чиновникам ще доведеться добряче помізкувати.

Далі депутати прийняли звіт про виконання бюджету Рівного за перший квартал цього року. Той виявився навіть перевиконаним - на майже півмільйона гривень. Потому погодили надання матеріальної допомоги на лікування кільком рівнянам і перейшли до землі. Дискусію викликало питання про виділення ділянок на Мірющенка, 25-А. В доцільності роздачі території біля міської лікарні засумнівався олексій Бучинський. Однак більшість, зрештою, проголосувала "за". В перерві засідання, за відсутності міського голови, котрий перебуває у відпустці, секретар Рівне ради поділився із журналістами власним баченням кримінальної справи, порушеної прокуратурою за фактом привласнення і розтрати 160-ти тисяч бюджетних гривень. Прокурори підозрюють, що службові особи Рівне ради, діючи умисно за попередньою змовою з посадовцями приватної структури, підробили акти виконаних робіт з аерофотозйомки та виготовлення ортофотопланів території міста. Тобто, зйомки фактично не було, а гроші з бюджету пішли в кишені.

Після перерви депутати розглянули ще з десяток земельних питань, погодили тарифи для кількох ОСББ і затвердили статут комунальної газети "Сім днів", попередньо подискутувавши про її об'єктивність та звинувативши одне одного у замовленні провокативних публікацій.