Рівненська Устя потерпає від нечистот. Сьогодні правоохоронці на гарячому спіймали автомобіль "Камаз", водій якого зливав вміст вантажівки просто у парковій зоні, поблизу річки. Риба в Усті й так гине, б'ють на сполох у природоохороній прокуратурі, кілька тижнів тому тут стався масовий мор риби. Тож питання несанкціонованого скидання нечистот - на особиливому контролі.

Восьма ранку, а біля Усті — людно. Асенізаторів спіймали за зливом нечистот у парк.

Поки міліцянти відбирають пояснення прибуває представник фірми.

Працівники правоохоронцям пояснюють — везти багно сюди наказав саме їх керівник. Останній виправдовується.

Замовником називають міськШЕУ, яке найняло фірму для чистки дощової каналізації. Але хто саме наказав вивезти нечистоти у район Басів Кута, тепер з'ясовуватиме слідство.

Інспектори ДАІ обіцяють відправити автомобіль на арешт-майданчик. Масштаби завданих природі збитків підраховуватимуть екологи. Прокуратура вже ініціювала перевірку усіх фірм, які надають послуги із вивезення нечистот. Кажуть, питання актуальне, адже на початку місяця в Усті масово загинула риба. Збитків нарахували на 169 тисяч гривень.

А правоохоронні органи, податкова міліція та екологічна інспекція проводять рейдові перевірки, результати яких обіцяють оприлюднити вже невдовзі.