Рівненський краєзнавчий музей вдвадцяте відсвяткував "Музейні гостини". На ювілей фольклорно-етнографічного свята цьогоріч з'їхалися сотні майстрів, відвідувачів завітало в кілька раз більше. Рівняни та гості міста милувалися витворами мистецтва, що найбільш було до вподоби - купували. А ще співали та танцювали разом з фольклорними колективами.

Майстри зі всієї західної України приїхали цьогоріч на "Музейні гостини". Куди не глянь - краса: вишиванки, картини, вироби з дерева, бісеру, глини, солоного тіста, шкіри. Народні умільці дивують не тільки різноманітністю виробів, а й масовістю - віртуозів тут більше двохсот. Розташуватись всім ближче музею місця не вистачило, тож виставка-ярмарок розгорнулась далі - вздовж "Лебединки". Подивитися на дійство відвідувачів зібралося в кілька раз більше. Поки одні оглядають вироби, інші співають та танцюють разом з фольклорними колективами.

Особливу увагу глядачів привертають крісла з дерева. Микола Христич вирізьбив їх спеціально до "Євро-2012". Каже, тут колекція не вся - журнальний столик та ще шість крісел залишились вдома. Ці витвори, каже майстер, відомі і за кордоном.

Поруч ковалі монетного двору пропонують відвідувачам власноруч виготовити ювілейну монету "Музейних гостин".

Бажаючих вибити і собі унікальну монету знайшлося чимало. Дехто реагує на це з гумором.

Гостям цьогорічне свято до вподоби. Кажуть, є на що подивитися, що придбати, а сама атмосфера дійства піднімає настрій.

Такі відгуки тішать директора музею.

Майстри ж обіцяють своїми виробами наступного року ще більше здивувати рівнян та гостей міста.