Селянам знову обіцяють платити гроші за утримання корів. Цього разу державні мужі вже впритул наблизилися до виконання обіцянки і навіть прийняли відповідну програму. Але спочатку платити доведеться знову селянам - за реєстрацію худоби в сільраді і паспорт на неї. Якщо програма таки запрацює, поголів'я в Україні знову зростатиме, сподіваються чиновники.

За останні десять років поголів'я великої рогатої худоби скоротилось в області на 52 тисячі. Чиновники хочуть стимулювати селян тримати корів тому запровадили програму по розвитку тваринництва. Відтепер людям за утримання молодняка платитимуть гроші.

Для того аби отримати виплату - худобу потрібно ідентифікувати. Тобто зареєструвати тварину у сільській раді, отримати на неї паспорт і прикріпити бірку.

Щоб ідентифікувати корову, потрібно заплатити 49 гривень. Втім чиновники обіцяють знизити цю суму до 19 гривень. Радять людям поспішати. Адже список селян, котрі отримають виплати при утримання телят до п'яти місяців, мають подати до Міністерства вже до восьмого червня.