На грамоти, значки, кубки й квіти став багатий переддень професійного свята журнаілстів. Щороку данину ще радянській традиції віддають керівники Рівненщини: вітають і роздають грамоти. Називає кращих й улюблених працівників пера і мікрофону національна спілка журналістів. Без нагород не лишився і Перший місцевий.

Газетярі, телевізійники й радійники з усієї області зібралися напередодні дня журналіста підсумувати, хто на що спромігся за рік. Ольга Дем'янчук 20 років працює у газеті. Нині отримала годинник від голови області. Це перший, каже, подарунок за стільки років роботи.

Нагороди й грамоти, виправдалися чиновники, не підкуп чи задобрення. Про данину традиції із радянського союзу кажуть:

Мабуть тому обидва просили більше критики, аналітики й розслідувань. Відзначила кращих журналістів та видання національна спілка журналістів Рівне нщини. Газети "Рівне Вечірнє", Нове життя" та "Вісті Рівне нщини" стали кращими електронними версіями газет. Вже традиційно, шостий рік поспіль, телекомпанією року стала Рівне нська обласна телерадіокомпанія. Цьогорічну нагороду тут пов'язують із появою субтитрів.

Щоправда, свою першість вони поділили із телекомпанією "Сфера-ТВ". Її ведучу — Катерину Ярову, на п'ятому році роботи, удостоїли нагороди "дебют року". Журналістами року за версією національної профспілки стали Василь Герус, Оксана Савчук, Віталій Тарасюк. Кращий оператор — Микола Штемпель.

Не менш екстремальна робота у рятувальників. Їхня прес-служба серед найкращих. Вони теж мають нагороди для своїх героїв.

Відзначилася цього року і обласна організація Національної Спілки Журналістів України. 24 серпня перед театром профспілка організувала збір грошей на лікування дитини. Отримали свої нагороди у переддень професійного свята і журналісти телерадіокомпанії "Рівне 1". Хоча вони впевнені, що краща нагорода не від влади, а від своїх глядачів.