Віднині удвічі більше селітри вироблятиме "РівнеАзот". На підприємстві запустили новий агрегат з виробництва азотної кислоти, яка входить у вапняково-аміачну селітру. Міндобриво планують продавати на внутрішньому ринку та експортувати чи не по всьому світі. Об'єкт обійшовся у 74 мільйони гривень, вже за рік, порахували на підприємстві, має окупитися.

Два з половиною мільярда гривень. На таку суму щороку "Рівне Азот" випускає продукції. За наступні 12 місяців прибуток збільшиться до трьох мільярдів, бо на підприємстві запустили новий агрегат із виробництва неконцентрованої азотної кислоти.

На відкриття нових потужностей завітав власник заводу — Дмитро Фірташ.

Він приїхав оглянути одне із своїх чотирьох виробництв добрив. Окрім нової установки з виробництва аміачної кислоти тут запустили установку з утилізації пару. Тепер випари не викидатимуть в атмосферу. Їх перетворюватимуть в електроенергію.

Вона окупиться за півтора року. Й забезпечить виробництво власним струмом на шосту частину. Але на цьому здешевленні тут не зупиняться. У планах одного із найзаможніших українців "Рівне Азот" перетворити на нафтохімічне підприємство.

Зараз він веде переговори про купівлю нафтопереробного підприємства. Його назву поки тримає у таємниці.