А все через те, що вже чотири роки не можуть дочекатися свого житла. Стільки часу вони оббивають пороги різних інстанцій - вимагають закінчити будівництво багатоповерхівки на Гагаріна, 4. Будинок мали здати в експлуатацію ще в 2008 році, однак банк, котрий фінансував зведення, нині перебуває на стадії ліквідації, а забудовник збанкрутував. Як результат, 47 рівненських сімей залишилися і без грошей, і без квартир.

Навколо довгобуда паркан, за ним київська охорона. Одразу на територію не пускають - питають дозволу телефоном.

Зрештою, відчиняють. Заходять подивитися на вікна своїх недобудованих квартир і рівняни. Розповідають, цей будинок мали здати в експлуатацію ще 2008-го року. Доти все йшло за планом. Коли ж багатоповерхівку звели на 76%, будівництво зупинилося. Як виявилося, управитель фонду фінансування будівництва, "Трансбанк", на межі банкрутства. А на той час генпідрядник, компанія "Сібінвестград", вже продала рівнянам 47 квартир. Люди залишилися і без грошей, і без житла.

Наразі кредитну заборгованість "Сібінвестграду" переведено "Укрексімбанку", у котрого тепер і майнові права на квартири.

Нині власники квартир в недобудованій багатоповерхівці вкотре штурмують обласних чиновників. Держслужбовці запевняють, тримають все під контролем. Люди цьому не вірять.

Щоби добудувати багатоповерхівку, треба 10 з половиною мільйонів гривень та чотири місяці часу, однак робота відновиться тільки тоді, коли компанію "Сібінвестград" визнають банкрутом і з'явиться інвестор, каже голова рівненського фонду МЖК Сергій Пандрак. Саме ця проектно-будівельна організація є замовником будівництва.

Сергій Пандрак додає, щоб розв'язати це питання за дорученням Президента створена спеціальна робоча група. До неї увійшли представники від рівненського МЖК, "Укрексімбанку", головує заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак.

Тепер планують зустрітися з представниками "Укрексімбанку" наступного тижня. Тим часом власники квартир на Гагаріна, 4. cподіваються, що ці сходини проллють світло на справу. Якщо ж ні, обіцяють перейти до радикальних дій - перекриватимуть трасу Київ- Чоп.