Навіщо платити більше? Мешканці вул. Шухевича, 18 у Рівному за однакову температуру в оселях отримали різні квитанції із різницею у сотні гривень. Відчувши переваги теплового лічильника, вони хочуть й надалі платити лише за спожите тепло, а не метраж квартир. Разом із мешканцями правду шукала Ірина Ничипорук.

Три місяці — три квитанції за теплопостачання. От тільки різниця у сумі в кожній майже 300 гривень. Мешканці чотирьох під’їздів на Романа Шухевича, 18 не згодні платити такі різні суми.

Щоб дізнатися, чому цифри настільки різні, мешканці направили листи у "Теплотранссервіс" та обласну інспекцію Держенергонагляду. Відповідь прийшла лише з останньої. У листі йдеться про те, що лічильник пустили в експлуатацію без дозволу їх установи. А представники "Теплотрансервісу" обуреним мешканцям все намагалися пояснити на місці. Проте мешканці не заспокоюються. Кажуть, жодних ремонтів чи перевірок, які комунальники проводили б з лічильником, не бачили. Тому не розуміють, чому знову повинні платити більше. Щоб почуватися впевненіше та отримати кваліфіковану допомогу, мешканці звернулися до правозахисників.

Після тривалої суперечки під дощем сторони так і не знайшли спільної мови. Комунальники стоять на своєму: рахунки, які б вони не були, потрібно сплачувати. Мешканці ж платити великі суми відмовляються, принаймні поки не отримають офіційного листа-роз’яснення від тепловиків.