Поки Європа спостерігає за футбольним чемпіонатом, початок серпня у світі ознаменується іншою спортивною подією - Олімпійськими іграми. До складу Національної збірної України днями зарахували і одного рівнянина. Легкоатлет та багаторазовий чемпіон України Вадим Слободенюк повернувся із Всеукраїнських змагань та розпочинає підготовку до виступу у Лондоні.

Поки що рівнянин Вадим Слободенюк єдиний місцевий спортсмен, який їде на Олімпійські ігри у Лондон, хоча остаточний список Олімпійський комітет сформує за кілька тижнів. Спортсмен місяць тому захистив міжнародний норматив і відтепер розпочинає активну підготовку до вирішальних у його кар'єрі змаганнях. Уже сьогодні знає своїх конкурентів. Та за мету поставив собі "побити" рекорд України, встановлений його тренером у 1984 році.

Радість перемоги від уже чергового присвоєння звання Чемпіона України зіпсувало ось це падіння. На останніх всеукраїнських змаганнях, під час забігу Вадима штовхнули і через це отримав травму.

Тренер Андрій Попеляєв працює з Вадимом вже 15 років. Переконаний — він встановить новий рекорд України. Мовляв, і у свої 31 знаходиться у найкращій формі.

Сьогодні спортсмен шукає кошти на високогірну підготовку. Оскільки потрібної бази в Україні немає, хоче їхати тренуватися до Росії. Однак, каже, для цього потрібні чималі кошти. Тому сподівається на місцевих чиновників, які б допомогли оплатити проїзд на спортивний збір.