Новоспечений мешканець приїхав із Польщі. Але його коріння тягнеться значно далі на Захід — у Шотландію. Бичок представляє тамтешню домашню худобу. Він має пухнасте довге хутро та гострі роги. В Україну він їхав із польським паспортом, у документах круторогий записаний "бидло скотське". В перекладі на українську — "худоба шотландська". Нині представник шотландської ВРХ вперше вийшов із карантинної зони до відвідувачів рівненського зоопарку.

Він єдиний в Україні. Тим і унікальний. Рівне нський зоопарк першим серед українських обзавівся представником шотландської худоби. Грому один рік, він травоїдний, гарно переносить негоду, представник шотландської м'ясної породи.

У Рівне нському зоопарку Гром з'явився місяць тому. Весь цей час був на карантині. Нині вперше вийшов до відвідувачів. Вони одразу помітили нового мешканця.

Нині Даринка до тварин навідалася з мамою та меншою сестричкою. Вони живуть за 75 кілометрів у сусідньому Луцьку. У місцевому зоопарку, кажуть, дивитися немає чого. Тому до рівненського їздять щомісяця.

До Рівного Гром приїхав із Вроцлавського зоопарку. За тварину колегам заплатили 350 євро. Але через його польські документи рівненські зоологи ледь не застрягли на українському кордоні.

Уже незабаром шотландського бичка переселять до більшого вольєру, а наприкінці літа йому привезуть подругу, теж із Польщі. В українських зоопарках, кажуть рівненські зоологи, уже чекають на поповнення у майбутній сім'ї. Просять займатися розведенням цієї породи.