На Рівненщині газифікували ще одне село. Жителі Русивля, що в Гощанському районі, чекали блакитного палива з 2004 року. Раніше, щоб отопити помешкання, купували мінімум дві машини дров, а це біля трьох тисяч гривень, тепер за газ, сподіваються, платитимуть вдвічі менше. Підключення блакитного палива святкували чи не всім селом, і вже встигли приготувати яєшню.

В центрі Русивля зібралися чи не всі його мешканці - радіють та співають. Сьогодні у них свято - підключають газ. Кілька секунд і блакитний вогник палає.

Радіє підведенню газу сімдесятидев'ятирічна Ліда Василівна. Каже, тяжко вже рубати дрова. Та й купити достатню кількість твердого палива - задоволення не з дешевих. Тепер сподівається, зиму переживатимуть економніше і тепліше.

Русивельський сільський голова Сергій Панасюк розповідає, розвідні мережі місцеві проклали за власний кошт, ще чотири роки тому - чекали, коли підведуть газопровід до села.

Аби блакитний вогник все ж запалав, пішло кілька місяців часу та більше двох мільйонів гривень.

Привітати місцевих з підведенням газу приїхали і обласні чиновники. Вже традиційно готують яєшню, цього разу з салом та гумором.

Заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Анатолій Юхименко радить й іншим селянам Рівне нщини заготовляти яйця та сало. Обіцяє, невдовзі блакитний вогник запалає ще в кількох селах.

До таких населених пунктів найперше і проводитимуть газ. На черзі ж села Синів та Терентіїв, Гощанського району.