Автомобілі - лише за готівку. Рівненські дилери майже чотири місяці не продають машини у кредит. Як стати власником "залізного коня" в умовах, коли відсутнє автокредитування, з’ясовували наші кореспонденти.

Рівне нські автосалони з ностальгією згадують часи, коли 90 відсотків усіх машин продавалися у кредит. Нині продажі суттєво впали через відмову банків видавати позики на купівлю транспорту. Вже майже чотири місяці дилери відпускають автомобілі лише за готівку.

Автокредитування банки заморозили через кілька причин. Нині важко знайти позичальника, який гарантовано погасить кредит. При цьому відсутні бажаючі брати позику під "космічні” відсотки.

Чи не єдиний варіант придбати автомобіль без кредиту — отримати його в лізинг. Кілька автосалонів Рівного вдаються до такої практики. Втім, експерти кажуть, що лізинг обійдеться дорожче, ніж позика в банку.

Як не парадоксально, але фінансова криза відкриває нові можливості пересісти на авто вищого класу. На вторинному ринку чимало власників за смішними цінами розпродують "Мерседеси", "Ауді" та інші елітні марки. Зі знижкою в 30 відсотків від ринкової вартості банки продають заставні автомобілі. Головне, аби в гаманці була готівка.