22 червня 71 рік тому розпочалася війна між Радянським Союзом і нацистською Німеччиною. У Рівному сьогодні відбулися пам'ятні заходи. На Дубенському меморіалі об'єднана опозиція та влада провели їх у різний час.

Дубенський військовий меморіал у Рівному. 8.00 ранку. Кілька десятків місцевих представників об'єднаної опозиції під державними прапорами із чорними стрічками прийшли вшанувати пам'ять полеглих у Другій Світовій. Кажуть, зібралися так рано, бо більшості о 9-ій вже потрібно бути на роботі. А заодно відмежувалися від влади.

Захід опозиції обмежився покладанням вінків і квітів до пам'ятника невідомому солдатові та заупокійною службою біля "вічного" вогню. Єдиною промовою стала проповідь священика.

Вже о-пів на 10.00 на Дубенському меморіалі розпочинаються офіційні заходи, організовані владою.

На 21-му році української незалежності від радянських часів змінилися лише обличчя чиновників, відчутно поменшало ветеранів та запросили священиків московського патріархату відправити заупокійну. Навіть прапори майже ті самі, принесені місцевими комуністами. Під ними і стояли учасники мітингу. Жодного державного прапора на офіційному заході не виявилося.

Синьо-жовтими були стрічки на вінках, котрі покладали на Алеї героїв, виправдалися представники міської влади. Хоча, зрештою, прорахунок визнали. Обіцяли виправитися.