Не проводила піар-кампаній, не агітувала виборців подарунками, не давала захмарних обіцянок, а вже тридцять п'ять років підряд її обирають сільським головою. Галина Поліщук з 77 року очолює Великомежиріцьку сільську раду, що в Корецькому районі. Тоді її головною в селі назначили в райкомі партії, потім обирали більшістю голосів на виборах. Нині жінці 62 і вона продовжує головувати. Кого треба приструнить, а кому пораду дасть, от з кого треба приклад брати президентам та мерам, кажуть місцеві.

У Великомежиріцькій сільській раді сесія. Депутати тут - лікарі, пожежники і просто активісти. Говорять про профілактику злочинності в районі. Головує Галина Поліщук. Підрахувати, яка це за рахунком для неї сесія не в силі. Вже 35 років Галина Володимирівна займає посаду сільського голови. За цей час пережила тоталітаризм, розпад СРСР, розбудову незалежної України. Каже, в своєму житті ні про що не жалкує.

На посаді сільського голови у Великих Межирічах Галина Поліщук з 1977. Спочатку її назначили, далі вже місцеві обирали її на виборах. Чому і сама не знає - піар-кампаній не влаштовувала та захмарних обіцянок не давала.

Самі ж жителі Великих Межирічів кажуть, обирали за діло, а не за слова.

А ще кажуть люди, за рахунок сільради щороку ремонтують по одній дорозі в селі та провели вуличне освітлення. З підлеглими Галина Поліщук не панькається, коли висварить, а коли й пораду дасть.

Вдома ж Галина Володимирівна перетворюється з суворого сільського голови на турботливу дружину, маму та бабусю Галю. Разом з чоловіком Василем Кузьмічем садять город, вирощують птицю, качають мед. Те, що дружина сільський голова вдома забуває.

Головуватиме Галина Поліщук у Великих Межирічах до 2015 року. Далі, каже, не балатуватиметься. Піде на заслужений відпочинок - поратиметься по господарству та доглядатиме онука. Бажає лише одного, щоб і наступний сільський голова дбав про людей та на посаді залишився ще довше неї.