Аналогів йому, запевняють експерти, в області немає - апарат дозволяє виконувати точні виміри розмірів та обсягів патологічних новоутворень, що не завжди діагностується на інших томографах. Та безоплатно обстежуватимуть не всіх, і тільки за направленням лікаря.

Лікар-рентгенолог Юлія Якимів досліджує захворювання нирки. Діагностику пацієнта провели на сучасному японському комп'ютерному томографі. Порівняно з іншими апаратами, на цьому, каже лікар, ліпше видно, в якому стані орган.

Медики розповідають, такий томограф єдиний на Рівне нщині . Раніше жителям Західної України доводилось їхати на обстеження до Львову чи столиці. Діагностування на апараті коштує щонайменше 400 гривень. У Рівному це робитимуть безкоштовно.

Однак безоплатно обстежуватимуть не всіх. Потрапити на діагностику можна тільки за направленням лікаря від обласних клінічної та дитячої лікарень. З ними медичний центр співпрацює в рамках соціальної програми "Крок на зустріч". Дорослих пацієнтів на огляд прийматимуть по п'ять чоловік на місяць. Та й це добре, кажуть медики - апарат дозволяє виконувати точні виміри розмірів та обсягів патологічних новоутворень.

Та в першу чергу в медичному центрі проводитимуть безкоштовну діагностику онкохворим дітям до 14 років. Маленьких пацієнтів за направленням прийматимуть всіх без винятку.

Часових рамок соціальна програма не має - проводитимуть безкоштовну діагностику онкохворих постійно. А невдовзі в цьому ж медичному центрі планують безоплатно обстежувати літніх людей на остеопороз - системне захворювання скелета.