Вбивця сина-інваліда повісився на підкладці зі штанів у СІЗО. Подія сталася в Рівненському ізоляторі. 42-річний Іван, житель села Острівці Володимирецького району, чекав в установі вироку у кримінальній справі, порушеній проти нього за фактом умисного вбивства у травні цього року.

Ув'язнений, який повісився у Рівне нському СІЗО у травні, будучи напідпитку, зарізав свого 17-річного сина . Той страждав на дитячий церебральний параліч і тривалий час був прикутий до ліжка. Батько наніс хлопцеві чотири ножових рани, які виявилися несумісні із життям, адже лезо зачепило серце та легені. Медики тільки констатували смерть дитини, а горе-батька затримали правоохоронці. Одразу і порушили кримінальну справу. Згодом чоловіка перевели до Рівне нського слідчого ізолятору, де він утримувався у кімнаті-ізоляторі для психічно хворих осіб. І вже 28 червня, тобто сьогодні, за рішенням Рівне нського міського суду, його мали етапувати до Львівського СІЗО для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Але напередодні чоловік звів кінці з життям. Він повісився на нейлоновій підкладці від власних штанів, коментує Віта Чуб’юк, старший інспектор взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України в Рівне нській області:

— Це сталося у Рівне нському слідчому ізоляторі 27 червня 2012 року.Засуджений здійснив акт самогубства, утримувався він у камері-ізоляторі для психічнохворих осіб, оскільки до скоєння злочину він перебував на обліку у психіатричному диспансері і мав відповідну довідку, що страждає на психічні розлади. Трапилось це о 14-35, виявив дану дію молодший інспектор, який діяв згідно інструкції і викликав головного по корпусу та працівників соціально-виховної та психологічної роботи. Коли ввійшли в камеру буквально пройшло з моменту скоєння самогубства 2-3 хвилини, вони зняли засудженого з петлі, який повісився на саморобній мотузці із підкладки штанів, та почали застосовувати реанімаційні заходи. Ще через дві хвилини прийшли медики СІЗО і теж почали надавати першу меддопомогу. О 14-46 приїхали швидка допомога Рівне нської міської лікарні та констатувала смерть засудженого.

Свідком самогубства став співкамерник Івана. Але жодних даних про події, які передували суїциду він надати не зміг.

— При допиті засудженого, який перебував також у камері даних ніяких не дав, оскільки людна також страждає на психічні розлади і неадекватно сприймає реальність і відповідав на запитання неадекватно, — коментує Віта Чуб’юк, старший інспектор взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України в Рівне нській області. — При будь-яких надзвичайних ситуаціях проводиться службове розслідування і у відповідності, якщо є така необхідність, будуть вживатися заходи дисциплінарного пливу. По даному факту уже проводиться службове розслідування.

Як повідомили в Рівне нській обласній прокуратурі, за цим фактом проводить дослідчу перевірку і обласне управління міліції. Якщо винних у трагедію таки знайдуть, то обіцяють покарати.