У Рівному з'явилися справжні іспанці. Це не яскраві вболівальники нового чемпіона Європи, але їхня поява так само не лишилася непоміченою. Вулицями міста рушили у рейс 6 пасажирських автобусів із Барселони. Вони не нові, але великі, зручні, з кондиціонерами, замість сходів мають трап і навіть трохи пригинаються, щоб пасажирам було зручніше заходити.

Цей автобус курсував Барселоною десть років, віднині перевозить рівнян. Салон просторий, прохолодний, проїзд лише півтори гривні, нахвалює переваги автобуса водій.

Такі автобуси привезли у місто, щоб ними їздили візочники. 12-ро водіїв навчалися опускати й піднімати трап два тижні. Леонід за кермом 15 років, наука, каже далася легко. А от його колегу відправили на навчання знову. Через трап.

Спеціально куплений автобус із трапом — це добре, каже голова організації інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату. Та до нього ще доїхати треба. У непристосованому до прогулянок на візках місті — це нереально.

Щоб кожен на візочку зміг подолати висоту, біля бордюру намостять пандус із асфальту, так розпорядився вирішити проблему міський голова Рівного. А ще, каже, у майбутньому місто буде інакшим.

Це тільки перші шість таких автобусів. Згодом на маршруті Ювілейний-Льонокомбінат буде ще три.

Леонід каже, він водій чемний та вихований. У автобусі мікрофон не працює, про те, куди везе пасажирів оголошує у наш.

Таким сервісом і вітерцем пасажири здивовані, приємно.

Перші два тижні вони їздитимуть за графіком із сьомої ранку до пів- на восьму вечора, із обідом з десятої до пів-на першу та з 15-ї до 17-ї. Згодом, автобусів побільшає. Такі ж з'являться і на інших маршрутах. Тетяна Коваль. Юрій Кобів. Новини Рівного.