Мешканці Рокитнівщини вже готуються до першого вересня. У Глинному та Старому Селі почали добудовувати другу чергу шкіл. Перші корпуси здали в експлуатацію кілька років тому. Але оскільки ці населені пункти є рекордсменами в Україні за народжуваністю дітей - місця у навчальних закладах всім не вистачає.

У селі Глинне, що на Рокитнівщині- найвища народжуваність у Європі. Серед трьох тисяч мешканців 770 - школярі. Дев'яносто п'ять дітей цьогоріч підуть до першого класу. Вони вже зможуть користуватися новим шкільним спортзалом, їдальнею та деякими методичними кабінетами. Їх почали добудовувати два тижні тому.

Першу частину школи збудували у 2009 році. Друге крило стояло законсервованим. Ще б рік, зізнаються будівельники, і зведені цегляні стіни вже б не відновили.

П'ятдесят будівельників працює й у сусідньому Старому Селі. Зводять місцевим дітлахам ще один корпус школи. Бо місця всім не вистачає. Старшокласники сидять по троє за партами, а молодші класи займаються у аварійному приміщенні.

Старе Село також рекордсмен за народжуваністю. У сім'ях по 19-еро дітей. До 2015 року у школі чекають до тисячі учнів. Тому розширювати навчальний заклад необхідно.

А от чи будуть кошти щоб повністю завершити будівництво у двох школах на Рокитнівщині - поки не відомо.

Місцеві жителі сподіваються, що на завершення будівництва навчальних закладів гроші виділять. Якщо ж ні - погрожують, як і минулі роки не пускати дітей до школи.