Весна починається з Шевченка. Міські чиновники взялися внести свіжий струмінь у заходи, присвячені черговій річниці від дня народження поета. Вони хочуть показати рівнянам молодого та гарного Шевченка. У рамках проекту — розміщення сіті-лайтів і поширення листівок, а головне — читання поезії. Учити вірші взялися керівники міста й області, депутати, лікарі, вчителі, правоохоронці, теле- і радіоведучі. Своїм прикладом прагнуть надихнути інших. Світлана Сирота - у числі ентузіастів.

Любов до Шевченка більшості українців відбили ще у школі, катуючи переважно неосяжними для дитячого розуму віршами. Може, тому для рівнян День народження Кобзаря частіше відгонить нафталіном, аніж весняним святом. Нова міська влада взялася внести свіжий струмінь до затертого офіціозу. Найперше - власним прикладом, натхненно декламуючи вірші Шевченка на широкий загал. Поетичні відеоролики транслюватимуть на місцевих телеканалах із 3 до 10 березня.

Окрім читців-аматорів, створювати позитивний імідж Шевченкові та весняний настрій рівнянам мають сіті-лайти із зображенням молодого українського генія. У Рівному їх - вісімдесят, бюджету обійшлися майже задарма. Бізнесменам Шевченко небайдужий – поліграфію зробили за собівартістю, рекламну площу надали безкоштовно на два тижні. Утім, самі рівняни ентузіазму поки не поділяють. Зацитувати бодай два рядки поезії Кобзаря для більшості - непосильне завдання.