Через сильний вітер перекинувся човен із рибалками і ті почали тонути. Їм на допомогу одразу кинулися рятувальники. Одного чоловіка вдалося реанімувати в кареті "швидкої", іншого врятувати не вдалося. Але зрештою усі виявилися живими-здоровими. Так в МНС проводили навчання.

На Басовому куті надзвичайна ситуація - топиться чоловік. Йому на поміч поспішають рятувальники.

Слідом приїздить карета "швидкої". Потопельнику надають першу медичну допомогу та везуть до лікарні. На березі психологи заспокоюють дружину потерпілого. Товариша рибалки врятувати не вдалося - із озера його дістають водолази. Так і було задумано, кажуть в МНС, ця ситуація навчальна. Так рятувальники та медики вдосконалювали навички порятунку людей на воді.

До чого призводить нехтування правил поведінки на воді відпочивальників не з чуток знають на аварійно-рятувальній станції. З таким вони стикаються щодня. Лише на Басівкутському озері з води рятувальники витягають по 6-7 потопаючих за день. На щастя вчасно.

Однак є й ті кому, врятуватися не вдається, лише за сезон купання в області загинуло 13 людей.

Подивитися на навчання МНС запросили і дітей. Школярам таке до вподоби - випробовують спорядження та приміряють форму.

А рятувальники вкотре закликають любителів поплавати бути обережними, купатися у відведених для цього місцях, та не вживати спиртного.