В розпалі сезон збирання ягід та грибів. Часто на природі люди страждають від укусів кліщів та змій.Навіть звичайна прогулянка лісом може бути шкідливою для здоров'я. Вчені кажуть 20% кліщів містять інфекцію, яка провокує страшну хворобу.

Вже майже тиждень на Рівне нщині панує спека. Часто в таку погоду, кажуть медики, до них звертаються зі скаргами на укуси кліщів. А це загрожує людям хворобою Лайма та кліщовим енцефалітом, що вражає центральну нервову систему. Якщо медзаклад далеко - впоратись із паразитом можна самотужки.

Щоб вберегтися від укусів, фахівці радять носити одяг з довгими рукавами та світлого волокна. Однак, слід остерігатися небезпеки й у полі та поблизу ставків. На Рівне нщині можна натрапити на отруйну змію — гадюку звичайну. Впізнають її за хвилястою лінією вздовж спини.

Та найбільшої уваги потребують діти, каже вчений. Оскільки, у їхньому організмі небезпечні речовини діють швидше. Тому, лікарі радять не займатися самолікуванням, а чимшвидше звертатися за допомогою до фахівців.

Крім цього, науковці кажуть, що за кілька років отруйних комах на Рівне нщині може побільшати. Якщо природні умови не змінюватимуться, в області з'явиться самка каракурта – небезпечний й особливо отруйний вид павуків.