Молоко, зерно й овочі, вирощені на Рівненщині, отримають власний єдиний бренд. Торгова марка "Волинський екологічний продукт" має з'явитися вже за декілька місяців. Фермери, котрі забажали працювати гуртом, сьогодні підписали меморандум. Наступний крок — заснування кооперативу, розробка статуту й логотипу.

Рівне нські фермери вміють працювати, але не знають скільки їм сіяти та саджати. Через це, кажуть, на продукти щосезону стрибає ціна. Коли вона висока — програють споживачі, коли занизька — у збитках фермери.

Збути те, що виростили, кажуть, складно і без перевиробництва. Бо виробників витісняють з ринку посередники. Вони захопили не тільки магазини, а й заклади, де годують людей.

Захистити інтереси місцевого виробника продуктів фермери просять місцеву владу. Чиновники вже погодилися, заступник керівника області прийшов на підписання меморандуму.

Комунальним і державним закладам відтак рекомендуватимуть купувати овочі у місцевих виробників. А ті обіцяють: якщо уся схема запрацює, то ціна на харчі стане доступнішою. Бо користуватимуться спільною технікою й коморами. А з цим зараз сутужно. Коли новий бренд "Волинський екологічний продукт" з'явиться на ринку, не прогнозують. У найближчі місяці створюватимуть кооператив, залучатимуть до нього фермерів і писатимуть статут.