Великі штрафи – серйозні проблеми. Рівненські ДАІшники обурені – з початку року склали 18 тисяч протоколів про порушення правил дорожнього руху. Проте лише половина водіїв сплатили штрафи. Відтак в області більшає арештованого майна. Як "вибивають" борги в порушників — на спеціальній прес-конференції дізналася Ольга Міхньов.

Щодня на дорогах області працівники ДАІ затримують щонайменше двадцять водіїв напідпитку. Ще сотні порушників доводиться ставити підпис під протоколом про перевищення швидкості. Штрафи - чималі. Так, мандрівка за кермом у нетверезому стані обходиться водієві щонайменше у дві з половиною тисячі гривень. Та розраховуватися з державою за законом власники автівок не поспішають.

Коли до роботи береться виконавча служба – водіям непереливки. Відтепер вони не просто порушники, а боржники. Працівники виконавчої служби після попередження накладають заборону на майно – квартиру чи автомобіль. А також заборговану суму можуть зняти з особистих банківських рахунків боржників. Та до таких крайніх заходів доводиться вдаватися зрідка, наголошують судові виконавці.

Водії не платять штрафів з різних причин, констатують у виконавчій службі. Хтось просто ігнорує вимоги правоохоронців. Решта ж скаржаться на брак коштів. Зазвичай таким порушникам доводиться відпрацьовувати борг перед державою з віником, лопатою чи граблями. Таке покарання обирає суд.

Відпрацьовувати борг з користю для рідного населеного пункту і держави уже в цьому році суд зобов’язав майже дві з половиною сотні водіїв-порушників. Найбільше їх на Володимиреччині і в Кузнецовську. Ще сотня водіїв залишилася без посвідчень водія. А відтак і ДАІшники, і судові виконавці радять дотримуватися правил дорожнього руху, а також вчасно сплачувати штраф.