Як і обіцяли, ми продовжили пошуки пояснення незрозумілого об'єкту над містом, який наприкінці червня сфотографувала рівнянка. Загадковості фото додає той факт, що за одну секунду було зроблено два кадри. Але незрозумілий об'єкт є лише на одній фотографії. То ж фото із крапкою у небі ми показали льотчику із 25-річним стажем. Й запитали чи існують у світі літальні апарати, які переміщуються на десятки кілометрів за півсекунди.

Фото із незрозумілою темною крапкою у небі розглядає льотчик із 25-річним стажем Сергій Фаріон. Він добре знається на вертольотах: Мі 24, Мі 2, Мі 8. Літав на них у Росії та Казахстані. Вертольоти, каже, піднімаються у небо приблизно на таку висоту, що й крапка над містом на фото. Але летять дуже шумно. Його б мусила почути Галина, коли фотографувала доньку. Та й швидкості вони не розвивають такої, що на одній фотографії він є, а на іншій через півсекунди, зникає.

Відстань між фотоапаратом і невідомим об'єктом у небі, каже Сергій Фаріон, орієнтовно 5 кілометрів. Та через те, що фокус наведений на Софійку, розгледіти й сказати достеменно, що за крапка у небі, не може. Але свої здогадки має.

У НЛО льотчик не вірить. Та й земляни, каже, літального апарату без гвинта, крил та хвоста ще не сконструювали.

Наскільки ця крапка реальна пташка, чи фантастична літаюча тарілка, сказати за браком інших фото складно. Однак, вона є і ми її бачимо.