27 липня прапор України майорітиме під Лондонським небом. 245 українських спортсменів поїдуть завойовувати звання кращих, попри те, що головне гасло Олімпійських ігор – не перемога, а участь.

Рівне нщину у Великій Британії представить 5 наших земляків. Не можу стриматися, щоб не назвати їх – це легкоатлети Іван Бабарика, Олена Бурковська, Ольга Земляк, Вадим Слободенюк та стрілець Олег Омельчук. Якщо ви про них раніше не чули – прогуляйтеся до облдержадміністрації, де нещодавно повісили плакат із їх фотографіями. Насправді побачити цих людей у Рівному – велика удача і рідкість. Адже кожен із них тренується не на Батьківщині. Умов для них тут нема. Окрім того, Бабарика взагалі живе у Дніпропетровську. Бурковська уже давно киянка. Не менше часу у столиці проводить і Ольга Земляк. Увесь інший час вони подорожують спортивними базами України та ближнього зарубіжжя.

Кожному з них стати олімпійцем вартувало чималих зусиль. Бути членом Національної збірної – визнання країни. Шкода, що такі досягнення лишаються неоціненими на регіональному рівні. Так за участь у Олімпійських іграх – місцеві органи самоврядування повинні відзначити спортсменів житлом. Оскільки це є здобуток міжнародного рівня. Такі обіцянки уже були зроблені деяким моїм знайомим із Луцька, Івано-Франківська та Чернівців. У Рівному ж пообіцяли за медалі – грошові премії. Про житло мови і немає. Але, кажучи по правді, для чого вже після здобуття золота на Олімпіаді, їм якісь 10-15 тисяч гривень від міської ради Рівного? Вони матимуть світове визнання, а держава за золоту медаль виділяє сто тисяч доларів та квартиру! Це просто смішно. Підтримка потрібна сьогодні! І необов’язково проявляти ініціативу – варто дати те, що обіцяє закон! Можливо, нашим рівненським чемпіонам України варто з наступного року виступати за більш багатші регіони, де спорт цінується? За Донецьк, наприклад? Рівне нщина ж на другому місці в Україні за введенням житла в експлуатацію!!! (таке повідомлення розміщено на сайті Рівне нської ОДА). Звичайно, простіше сказати – у нас нема вільного житлового фонду... Як журналіст, я вже давно почала звикати до таких відповідей від чиновників...

А що скажете про скандал на Олімпійській базі у Києві, якому дали розголосу мої колеги із „1+1”?! Ось в цих жахливих умовах живе і тренується гордість країни?! Якщо у мене буде син – не впевнена, що дозволю йому піти у спорт... До речі, після відвідин телевізійної знімальної групи цієї бази – спортсменам почали банками давати червону ікру, а у пресі з’явилася інформація, що вартість підготовки одного спортсмена складає два мільйони триста тисяч гривень... Звичайно, враховуючи вартість лише однієї ікри та спортивної екіпіровки. Ну хоч на чомусь не зекономили. Сподіваюсь та футболка bosco, яку мені подарували і яка коштує не мало, не багато – 880 гривень – служитиме довго, і її якість відповідатиме ціні. Проте, факт, що Україна і Росія у Лондоні ходитиме як браття-близнюки – одні в червоному, інші у блакитному, мене трішки бентежить....

Отож Олімпіада пройде, а що буде далі? Впевнена, про спортсменів знову забудуть на наступні чотири роки. Отак і живемо. Ось так і підтримують у нашій державі спорт.... Давайте, хоч ми повболіваємо за наших у екранів телевізорів! За нашу державу ці спортсмени ризикують власним здоров’ям!!!!