Бурхливою сьогодні була сесія Рівненської міської ради. Через 14 соток землі на вулиці 16 Липня між депутатами виникла сутичка. До сесійної зали навіть викликали міліцію. Міські обранці від "Свободи" розійшлися в думках із колегами від "Батьківщини" і заблокували голосування за безоплатну передачу земельної ділянки в самому центрі міста.

Робота у міських депутатів не заладилася ще зранку. Після майже годинних розмов та суперечок, перейшли нарешті до розгляду питань порядку денного. Міський голова, пророкуючи, що сварки на сьогодні не закінчились, оскільки майже усі питання земельні, запропонував депутатам, у разі недовіри до профільної комісії, — переобрати її, а не сперечатися.

Після цього, депутати таки почали розглядати питання, однак без суперечок все ж не обходилося. Та коли дійшли до сорок сьомого пункту у порядку денному, «свободівці» заявили, що блокуватимуть роботу лічильної комісії і разом зі своїми помічниками оточили її з усіх боків. Вони вимагали в поіменному режимі голосувати за закріплення 14 соток землі на вулиці 16 Липня, 31-А. Ще на початку засідання "людина-фракція" Сергій Паладійчук пропонував взагалі забрати це питання з порядку денного. Закликала колег не голосувати за цей пункт і очільниця обласного Держкомзему, оскільки за будинком можна закріпити тільки 10 соток землі.

Далі — цікавіше. Олександр Лащук підійшов до міського голови Рівного, а Юрій Запорожець почав його відтягувати від Володимира Хомка. Як результат — виникла штовханина і очільник Рівного оголосив перерву у роботі сесії на годину, а також задумався над тим, аби до виборів не скликати сесії міськради.

На обід "свободівці" не пішли, а так і залишилися на місцях членів лічильної комісії. Після перерви знову ж таки вимагали голосувати за виділення землі у центрі міста поіменно. Після чергової палкої дискусії, Володимир Хомко таки вирішив зняти питання на доопрацювання.