Пожежники через затори втрачають час на порятунок життів та майна рівнян. Адже в час-пік, щоб виїхати із вулиці Полуботка водії спецтранспорту змушені пропускати колони автомобілів.

До того ж територію біля пожежно-рятувальної частини-1 водії перетворили на суцільну парковку. Це і заважає рятувальникам вчасно прибути на виклик. Щоб проблему показати, МНС-івці організували показовий виїзд для представників ЗМІ.

Три хвилини екіпаж пожежної автоцистерни втрачає, долаючи якихось 30 метрів. Тоді як на виклик в межах Рівного має прибути за 7 хвилин. Ця ділянка біля ринку є найпроблемнішою, констатують рятувальники.

Проблема виникла не сьогодні, кажуть у відділі ДАІ області. Організацією дорожнього руху в Рівному має займатися міська влада. Однак, нині така організація — незадовільна.

Дорожніх знаків тут достатньо, але знахабнілі водії їх ігнорують, зокрема знак “Зупинку заборонено”, перетворюючи узбіччя на стоянку. За це їм загрожує штраф від 255 гривень. Ще у 2009-му місто надало на розгляд Державтоінспекції проектні пропозиції, щодо організації руху навколо ринку. Але ті передбачали недотримання певних вимог. Втім, донині правки до пропозицій не внесені. Очевидно, над вирішенням проблеми з виїздом пожежних автомобілів задумаються, коли МНС-ики через затор не зможуть врятувати житло якогось чиновника.