Два десятки рівненчан відтепер свої політичні амбіції стрямовують виключно у русло передвиборчої агітації. Усі вони на старті виборчої кампанії. Частина з кандидатів знайшла собі притулок під прапорами політичних партій та об'єднань, інші розпочали боротьбу на мажоритарних округах. Вже п'ять політичних сил оприлюднили, хто на їх думку гідний представляти в парламенті політичну Рівненщину.

Десятеро рівнян вибилися у кандидати у народні депутати по багатомандатному виборчому окрузі, або, як кажуть у народі, за партійними списками. По двоє від "об'єднаної опозиції", "Свободи" та "Удару", по одному від "Нашої України" та "України — Вперед", від "Регіонів" найбільше — троє. Під прапором провладної партії у нардепи рветься колишній заступник голови Рівне нської обладміністрації Юрій Благодир. У партійному списку він під 106-м номером. А ще 2 роки тому звітутав про зарплати та безробіття на колегіях.

Нині він депутат облради. Щоправда останнім часом більше киянин, ніж рівнянин. Можливо тому прогулює засідання своєї комісії.

Не бажає полишати тепле крісло нардепа Павло Сулковський. У Верховній Раді він працює останні два скликання. Його перше робоче місце — тракторист у радгоспі "Старосільський", але то було ще у 72-73-му.

Ще один нардеп бажає затриматися у стінах Верховної ради на один термін — Юрій Прокопчук. У списку від об'єднаної опозиції він 78. У цьому ж списку під 94 номером рівненський підприємець Вадим Сидорчук. Своє 33-річчя він може відсвяткувати уже нардепом за тиждень після виборів. 31 у списку ВО "Свобода" колишній ріелтор і нинішній депутат Рівне ради Олексій Бучинський. У списку партії є ще один рівнянин — 50-м іде на вибори колишній журналіст та нинішній депутат Рівне нської облради — Степан Молчан. У списку "Удару" одвоє рівнян-підприємців. Віталій Чугунніков - 18, та Олексій Муляренко - 43.

30-та у списку "Нашої України" до Верховної ради рветься позивачка на Президента — Світлана Ніколіна. Сіcти у крісло нардепа бажає оборонник перевізників та одночасно депутат Рівне ради — Валентин Демчук. У списку "Украни-Вперед" він 65. Ці шість партій про своїх кандидатів завили офіційно після з'їздів минулого тижня. Завтра ввечері за своїх кандидатів у народні депутати та за їхні номери у списку голосуватимуть у "Радикальній партії" Олега Ляшка. Висувати кандидатури на парламентські вибори 2012 можна до 9 серпня, ще упродовж 4 днів триватиме подання документів. реєстрація кандидатів закінчиться 18 серпня.