Це сталося під час сеансу одночасної гри з 30-ма суперниками, який провів днями у Рівному гросмейстер Руслан Пономарьов. Найращі шахісти Рівненщини упродовж шести годин намагалися заплутати визнаного майстра різноманітними комбінаціями, щоб вибороти хоча б нічию. Що з того вийшло, бачив Павло Шамшин.

Майстер-клас від екс-чемпіона світу Руслана Пономарьова отримали в суботу 30 кращих шахістів Рівне нщини. Для цієї гри їх обирали за місцем в обласному рейтингу. Ілона Туленіна - наймолодша з учасників. У свої 8 років вона уже тричі вигравала чемпіонат області і брала участь у всеукраїнських змаганнях. Своїх амбіцій дівчинка не приховує і розраховує на результативну гру з іменитим гросмейстером.

Руслан Пономарьов майже не запізнюється. Не встигає він привітатись, як одразу стає учасником численних фотосесій. Екс-чемпіон світу сором"язливо посміхається і каже: до Рівного приїхав популяризувати шахи і подивитись місто. Завдячувати приїзду Руслана Пономарьова рівненські шахисти мають президенту обласної федерації шахів Володимиру Ковальчуку. Він уже давно товаришує з гросмейстером і от нарешті у екс-чемпіона з"явився вільний час і можливість завітати до Рівного. Зіграти хоча б унічию з екс-чемпіоном світу 8-річна Ілона Туленіна не змогла. Після тригодинної боротьби вона програла. Така ж доля спіткала ще 20-х суперників Руслана Пономарьова. А от 8 рівненських шахістів спромоглись на нічию. Втім, справжню сенсацію створив рівнянин Олександр Кохно. Після 6-годинної боротьби він змусив гросмейстера капітулювати. Після цього екс-чемпіон задумався і вирішив такі сеанси одночасної гри зробити регулярними. А ще зізнався: після цієї поразки він назавжди запамятав Рівне .