Міські чиновники пішли війною на власників приміщення на Соборній, 16. Останні клялися, після реконструкції тут не буде розважальних закладів, а лише офіси і кімната-музей. Але ні одного, ні іншого там поки немає, натомість є піцерія і більярд.

Піцерія, у приміщенні колишньої в'язниці на Соборній, 16, вже тиждень як не працює. Власник закладу Василь Сапеляк зачинив його за місяць після відкриття. Мовляв, зробити це був змушений, через тиск з боку влади.

Цокольний поверх для піцерії Василь Сапеляк орендував на три роки у власників приміщення. Каже, останні і мали б повідомити його, що будівля має історію. Представник власників Сергій Масалов переконує, ні власники, ні орендарі жодної домовленості не порушили. Заклади, які відкрились у колишній в'язниці, не є розважальними, а кімнату-музей тут ще створять.

Додає, кімната-музей і офіси мають бути у приміщенні, яке зараз добудовується до колишньої в'язниці. Хочуть зробити ще й зупинку для громадського транспорту, але, мовляв, міська влада проти.

Міський голова наполягатиме, аби бізнесмени дотримались даної йому обіцянки. А це — зась розвагам у колишній в'язниці і обов'язкове облаштування кімнати-музею.

Долучитися фінансово до створення меморіальної кімнати готові й орендарі приміщення. Аби їм тільки не заважали працювати. В іншому випадку, власник піцерії Василь Сапеляк вже готовий перервати договір оренди і покинути приміщення. Адже за місяць роботи закладу все одно нічого не встиг заробити, а далі працювати у збиток не збирається.