Що робити, коли пожежна автоцистерна не може заїхати в двір? Це питання вже декілька років не дає спокою рятувальникам Рівного, коли ті бачать, як вогонь бере у полон людські життя та руйнує їхнє майно. Щоб наочно продемонструвати всі незручності своєї роботи, пожежники запросили журналістів.

Це приїзд до одного з будинків на вулиці Коновальця у Рівному. На щастя, тільки показовий. Через встановлений тут мешканцями бетонний блок пожежна машина у двір заїхати не може. Начальник караулу Василь Микицький розповідає - такі випадки у місті непоодинокі.

Цей будинок також знаходиться у мікрорайоні "Північний". Сюди заїхати можна, але через гілля дерев та лінії електропередач розсувна драбина не піднімається вище третього поверху. Як рятувати людське життя на інших поверхах, пожежники не знають.

Таких будинків у Рівному багато. МНСники кажуть, про ці проблеми працівники відповідних служб знають, але вирішують їх чомусь дуже повільно.

Працівники МНС просять з розумінням ставитися до вирішення цих проблем, адже в їхній роботі кожна втрачена хвилина може коштувати людського життя.