Райони формуватимуть свої бюджети під конкретні потреби людей. Тобто, чиновники визначатимуть конкретну мету, і вже під неї писатимуть програму. За таким прогресивним методом цьогоріч планують бюджети чотири міста обласного підпорядкування та обласний бюджет. А вже з нового року експеримент пошириться на райони Рівненщини. Про це йшлося на засіданні міст-членів Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

Кошти із бюджетів мають йти на вирішення конкретної проблеми, чи то на покращення надання медичних, освітніх послуг, чи стану житлово-комунального господарства. Принаймні, за таким принципом свої бюджети цьогоріч формували Острог, Дубно, Рівне , Кузнецовськ і депутати облради. Уже з наступного року експериментуватимуть із бюджетними грішми райони.

Острог - серед міст-експериментаторів. Формування цьогорічного бюджету, каже мер міста Олександр Шикер, особливо нічим не відрізнялось від попередніх. Адже, це складний процес, бо кошти виділяються непропорційно. До того, ж місто обласного підпорядкування - дотаційне, і практично не може виконувати делеговані повноваження. А із державної скарбниці зарплату вчителям і медикам вже давно не платять, цей головний біль перекинули місцевим чиновникам.

Тож на засіданні представники міст-членів регіонального відділення Асоціації міст України більшістю голосів підтримали наміри мера Рівного Володимира Хомка представляти інтереси місцевого самоврядування області у столиці і прийняли відповідну резолюцію.