Співробітники податкової міліції ДПС у Рівненській області перші в Україні виявили новий метод підробки марок акцизного податку.

В складських приміщеннях одного з приватних підприємств Рівного знайшли алкогольні напої, які марковані марками, що одночасно є справжніми та фальшивими.

За результатами проведених слідчих дій встановлено, що акцизні марки замовляв лікеро-горілчаний завод, проте, їх ціна була мінімальною, і вони призначалися для маркування слабоалкогольних напоїв, а не горілки.

Співробітники податкової міліції у складських приміщеннях лише двох підприємств виявили та вилучили понад 20 тис. пляшок горілки цієї партії з підробленими марками акцизного податку. Ринкова вартість даного товару сягає понад півмільйона гривень. Загалом же оковитої було майже тридцять найменувань, проте, на усіх етикетках був вказаний лише один виробник – лікеро-горілчаний завод з Донецької області. Наразі вже порушена кримінальна справа. За результатами роботи рівненської податкової міліції нині у всіх областях України місцеві податківці проводять посилену перевірку усієї алкогольної продукції з вищезгаданого донецького заводу.