Знайти себе у списках виборців закликають рівнян громадські організації. Вже за двадцять днів списки з'являються на виборчих дільницях і туди можна буде звернутися, щоб перевірити свої дані. Як відстояти своє право на волевиявлення, якщо вашого імені у державному реєстрі виборців не виявиться?

Виборець має захищати свої права ще до початку виборів. Громадські активісти закликають українців перевірити свої дані або у Державному реєстрі виборців, або вже у списках на виборчих дільницях. Пояснюють - якщо будуть неточності чи порушення у списках, це одна зі складових фальсифікацій.

Андрій Карташов радить рівнянам: якщо ви виявили неточності і не довіряєте членам дільниці, поправки своїх даних у Державному реєстрі можете внести самі. Так уникнете зайвих клопотів у день виборів. Рівняни, які трапилися нам у розмові на попередніх виборах таких проблем не мали, однак ідею підтримують - списки перевіряти попередньо потрібно.

Якщо ж 28 жовтня ви не знайшли свого прізвища у списках виборців, варто звернутися зі скаргою до суду. Факт зафіксують як порушення виборчого процесу, однак проголосувати виборець вже не зможе.