Кримінальна відповідальність загрожує матері 9-річної дівчинки, яку в одному з будинків у центрі Рівного відшукали правоохоронці. Дитина ніде не зареєстрована, жодного дня не навчалась у школі і навіть не була щеплена.

Від самого народження мати переховувала її від людей. Зараз Марійка потроху звикає до цивілізації. У Рівне нському притулку для дітей вона вперше сіла за шкільну парту. Дівчинка старанно вимальовує гачки і намагається написати свої перші букви. Та ще два тижні тому вона і не знала, що існує ще щось, окрім старенької квартири, де вона жила разом з мамою та бабусею.

Коли Марійку привезли до притулку, її стан шокував навіть досвідчених працівників. Дівчинка хворіла на педикульоз і коросту. Все життя вона жила в антисанітарних умовах, тому перше, що тут зробили, старанно її вимили і підстригли. Марійка швидко адаптувалась до нових умов. Вчителі відзначають її працьовитість і здатність миттєво засвоювати матеріал. Та все ж дитина відчуває себе тут чужою. Вона постійно сумує за мамою, - кажуть працівники притулку. Та повернутись до мами Марійка зможе нескоро. Якщо взагалі зможе. Зараз працівники Рівне нської міської прокуратури проводять перевірку, за результатами якої вирішуватимуть питання про порушення проти матері дівчинки кримінальної справи за недогляд за дитиною. А це означає, що жінку назавжди можуть позбавити батьківських прав. Від будь-яких же коментарів на камеру вона відмовилась.