Рівнянам презентували роман-дилогію Володимира Шовкошитного "Кров - свята". Книга про любов на тлі історичних подій. Автор присвятив її діяльності УПА: поєднав українсько-польські конфлікти, сутички із німцями та радянськими військами, а також конфлікти всередині повстанського середовища.

Володимир Шовкошитний цитує уривок зі своєї книги "Кров-свята". Роман-дилогію презентував письменник у Рівне нській обласній бібліотеці. Видання - про події, що відбувалися на території України у минулому столітті - період від Голодомору і до кінця вісімдесятих.

Зокрема, в романі письменник описує зародження повстанського руху - УПА. Не оминає увагою українсько-польські конфлікти, сутички з німцями та радянськими військами.

Перед написанням книги автор вивчав архівні матеріали. Та в основному, сторінки видання наповнені історіями, учасником яких був сам письменник. Деякі з них автору розповідали очевидці тих подій. Товариші по перу Володимира Шовкошитного констатують - роман має літературну цінність.

Знайти роман "Кров - свята" вже можна на полицях рівненських книгарень. Кілька примірників Володимир Шовкошитний пообіцяв залишити і у фонді обласної бібліотеки.