Швидше, вище, сильніше! Цим олімпійським гаслом керуватимуться відтепер у селі Зоря Рівненського району. Справжнім святом тут стало відкриття на базі спортивного комплексу відновленого басейну, який простоював понад десять років. Більше про спортивні орієнтири зорянців знає Ірина Ничипорук.

Пісні, музика та танці — вагома культурна складова спортивного свята. Концерт, вартий відкриття Олімпіади, влаштували гостям вихованці Зорянської школи-гімназії. Так вони віддячували посадовцям, які знайшли кошти й відремонтували басейн у спортивному комплексі поблизу школи.

Басейн, як і спортивний комплекс, був побудований більше десяти років тому. І якщо спортивні зали використовувались як на уроках фізкультури, так і в позаурочний час, то басейн — простоював. Відновити його взялися лише минулого року. Кошти на реконструкцію виділили з державного та районного бюджетів. Не лишилися осторонь й місцеві підприємці. Адже переконані, що басейн просто необхідний.

25-метровий басейн на чотири доріжки може одночасно вмістити до двадцяти охочих займатися плаванням. Наглядатимуть за плавцями вчителі фізкультури, адже спеціальних тренерів у спортивному комплексі поки немає.

Планується, що в додаток до басейну у комплексі відремонтують і дві сауни. Тому комплекс буде й оздоровчим. Тому для відвідування, вам потрібна буде справка в бассейн. А ще тут сподіваються: його вихованці обов’язково привезуть сюди Олімпійський вогонь.