Рівне полонили східні танці. Більше двох сотень танцівниць з усієї України завітали до міста аби повправлятись у виконанні танцю живота. Змагались тут як дівчатка, які тільки роблять свої перші кроки в цій дисципліні, так і досвідчені танцюристки, в яких за плечами роки тренувань та чемпіонські звання. А допомагали визначати найкращих запрошені гості з Йорданії.

Виконувати східні танці можуть як 6-річні дівчатка, так і пані у віці до 50 років. Це довели учасниці традиційного конкурсу східного танцю "Захаріт". На рівненському паркеті понад дві сотні учасниць зійшлися у боротьбі за першість у Всеукраїнському конкурсі. Східні танці представляли танцівниці з Євпаторії, Одеси, Миколаїва, Хмельницього, Львова та Ужгорода. Та найбільше учасниць було від місцевого танцювального колективу "Орхідея".

Цьогорічний турнір "Захаріт" від Української асоціації сучасного танцю отримав статус рейтингових змагань, на яких відберуть найкращих танцівниць. Вони й представлятимуть Рівне нщину на міжнародній арені.

Через 9 днів після змагань танцівниці захищатимуть честь країни на чемпіонаті світу у Чехії. Туди точно поїде одна рівнянка - 20-річна Анжела Арутюнян.