Лише половину протоколів за півдоби опрацювали на ОВК у Рівненській області. До 153 комісії черга із майже півторисотні голів ДВК стояла ще о 15 годині. Частина із них протоколи принесла удруге. У тисняві дехто навіть втрачав свідомість. Тим часом на бездіяльність ОВК уже підготували позов до суду.

Це голови та секретарі дільничних виборчих комісій 153 округу. Вони чекають ще з ночі своєї черги, щоб здати протоколи. Порахувати бюлетені, кажуть, було простіше, ніж тепер віддати їх. Люди не спали уночі, а тепер під дверима до ОВК змушені чекати своєї черги стоячи.

Ніхто із окружної виборчої комісії теж не спав. Від опівночі вони перевіряють, чи правильно на дільницях заповнили протоколи. Із помилками та помарками відправляють назад. Наталія Свіжак протоколи здає удруге, бо помилилися із датою.

Навіть попри помилки у протоколах, люди не повинні тіснитися у коридорі, чи мерзнути й мокнути на вулиці, — переконані у штабі одного із кандидатів-мажоритарників 153 виборчог округу. Вони уже підготували позов до суду про визнання бездіяльності ОВК.

У окружній комісії, виправдовуються: у тисняві на сходах на чотирьох поверхах невинні. У 153 окрузі зареєстровано 230 дільниць, по кожній документи приймають окремо.

Станом на 16 годину 153 окружна комісія прийняла протоколи у 130-ти голів ДВК. Якщо потрібно буде, працюватимуть і цієї ночі. Така ж тенденція і по інших округах, зазначають активісти Громадянської Мережі "ОПОРА". Напередодні виборів вони віднесли 153 округ до найпроблемніших в Україні, але ситуація змінилася.

Уже завтра, обіцяють активісти, вони оприлюднять свої результати виборів. Голоси порахують за протоколами, які отримали їхні спостерігачі на дільницях. Розбіждність із офіційними даними, які оприлюднить ЦВК, становитиме півтора відсотка.