У неділю на вулиці обласного центру вийшло майже сотню волонтерів. Вони збирали гроші для придбання обладнання, яке діагностує вади зору у дітей. Вже вкотре у такий спосіб організатори благодійної акції „Почуйте всі” допомагають лікарням купити необхідну медичну апаратуру.

Гості студії програми "На часі", яка вийшла в ефір у понеділок, 21 квітня, - Зураб Кантарія, голова обласної організації "Фундації Регіональних Ініціатив" та , регіональний координатор благодійної акції "Почуйте всі!" Ведуча Руслана Броновицька.

Ведуча: Скажіть, скільки всього волонтерів вийшли на вулицю під час цьогорічної акції "Почуйте всі!"?
Марія Димухаметова: У місті працювало 89 волонтерів, а у області понад 600. В основному це були студенти, старшокласники, а також усі бажаючі.

В: Як вдалося знайти стільки охочих?
М.Д.: Ми розповсюджували інформацію через людей, які вже були волонтерами під час минулорічних акцій. Крім цього ми розміщували оголошення. А також співпрацювали з різими державними структурами.

В: Чому ви вирішили придбати саме апарат, який діагностує вади зору у ідтей?
Зураб Кантарія: Це було вирішено на всеукраїнському рівні. Крім цього, спершу ми порадилися з місцевими лікарями. Саме вони запропонували нам цей апарат як варіант.

В: Чому вирішили залучити до акції байкерів та справжній шотландський оркестр?
М.Д.: Ми хотіли створити масове дійство. Тому що це привертає більшу увагу. А байкери та шотландський оркестр самі зголосилися нам допомогти, гастролюючи по всій Україні в підтримку акції.

В: Скільки коштує апарат, який ви плануєте придбати і чи вистачить грошей, що ви зібрали?
З.К.: Цей мікроскоп коштує 52 тисячі гривень. Ми зібрали понад 30 тисяч гривень. Але сподіваюсь, ми дозбираємо кошти, яких не вистачає. Нині ми шукаємо спонсорів і проситимимо допомоги у бізнесових структур. А відтак хочу звернутися до усіх небайдужих підтримати нас у придбанні медичного обладнання для обласної дитячої лікарні.